Sivut

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

48. THE VINTAGE CARAVAN

...hieman tuoreempaa välillä. Uusien bändien löytäminen on aina sattuman kauppaa. Tarjontaa on niin tajuton määrä, ettei perässä pysy. Onneksi välillä onnistaa. Sen kyllä huomaa, kun se omalle kohdalle osuu. Näin myös tässä tapauksessa. Ei harmintainta aavistusta yhtyeestä, jalkaa tampaa ja kädet ilmarummuttavat, mitä ihmettä ja ennenkaikea, mikä ihmeen bändi tämä on? Maukas happojytä sai ottamaan selvää tästä tulevaisuuden superlupauksesta.

Suur Reykjavik alueelta tulevat islantilaiskollit perustivat yhtyeen vuonna 2006. Kaverukset, vokalisti-kitaristi Oskar Logi ja rumpali Guajon Reynisson, olivat saavuttaneet silloin kahdentoista vuoden kypsän iän ja aloittivat toimintansa duona. Muutaman vuoden päästä yhtye muuttui trioksi, kun basisti Alex Örn liittyi karavaaniin. Bändi äänitti ensimmäisen albuminsa vuonna 2009, mutta tämä nimikkodebyytti julkaistiin ilmoille vasta 2011. Albumista ei hirveästi tietoa ole ja ilmeisesti jäikin pyörimään ainoastaan kotimaansa markkinoille. Vuonna 2012 loppupuolella ilmestyi yhtyeen toinen lätty (Voyage). Nyt alkoi jo maine kiiriä saarivaltion ulkopuollekkin. Yhtye pääsi Nuclear Blastin talliin, jossa yhtyeen kakkosalbumi uudelleenjulkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2014 alussa.

Musiikilliset vaikutteet on ilmeisesti ammennettu kaverusten vanhempien levyhyllystä ja se kuuluu yhtyeen tuotannossa. Cream, Jimi Hendrix ja Led Zeppelin, muutama esimerkki, mistä pojat ovat vaikuitteita ottaneet. 60-70-luvun klassinen rokki ja sen ajan tyypillinen psykedeellisyys ovat läsnä koko pläjäyksen ajan. Retrohommia siis. Jollain ihmeen tavalla yhtye saa tämän retroilun kuulostamaan modernilta ja omalaatuiselta. Sällit osaavat soittimensa äärimmäisen hyvin ja ei mikään ihme, että musisointi pohjautuu juuri näiden virtuoosien jamipohjaisille hippeilylle. Mahtavuutta. Groove on sopivaa ja riffit ovat tiukkoja ja rapeita. Laulajan soundi on omaan makuuni mielyttävä ja basso murahtavan raskas. Erityismaininta vielä rumpalille, huikeeta. Trion veivaus on todella tiukkaa ja erittäin pätevää.

Näiltä islantilaisnuorilta voidan odottaa tulevaisuudessa paljon. Suosittelen lämpimästi tätä tunnelmallista, välillä jopa unenomaista ja psykedeellistä nuorta hippiryhmää, joka sekoittaa musiikkiinsa vanhaa kunnon vintagebluesrokkia. Peace-Love-Rock, tarvitaanko jotain muuta...ei...

Expand Your Mind, levyltä Voyage, 2014



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti