Sivut

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

52. WILLY TEA TAYLOR

...aina ei tarvi olla menoa ja meininkiä. Joskus on hyvä istua kiikkustuoliin ja hieman rauhoittua. Ja tämän satusepän rauhallinen läsnäolo ja ääni todellakin rauhoittaa mieltä. Hieman tässä nyt kallistutaan vieraille vesille, mutta kyllä tämän nöyrän ja tuuhepartaisen äijänkörilään asenne ja kilometrejä huokuva kokemuksen ääni lyö monet hevimonsterit mennen tullen.

Tämä pitkänlinjan karjankasvattaja tulee Kalifornian Central Valleysta. Laulaja, lauluntekijä Willy Tea Taylor kiertelee ympäri Amerikkaa, joko sooloillen tai yhtyeensä The Good Luck Thrift Store Outfitin kanssa. Vuonna 2011 herra levytti, ilmeisesti ainoan sooloalbuminsa (4 Strings), mikä teki suuren vaikutuksen tähän janariin. Tayloria pidetään jenkkilässä yhtenä suurista sanoittajista ja onhan herran teksteissä nyt herranjumala syvyyttä ja viisautta. Taitaa herran suosio vaan jäädä uudelle mantereelle, en tiedä, mutta näin olettaisin. Niin...ja folkkiahan tämä taitaa olla, mutta ei anneta sen häiritä.

Kun tämä juuristaan hyvin ylpeä oleva folktrubaduuri nostaa kovettuneilla käsillään, nelikielisen kitaransa, yleisö hiljenee, siis todella hiljenee. Sen verran vaikuttavasti ja koskettavasti herra kappaleensa luikautaa. Kappaleet ovat täynnä aitoa tunnetta ja ne tuntuu selkärangassa asti. Mitään turhaa kikkailua ei ole, vaan yksinkertaista ja yksinkertaisesti esitettyä mahtavuutta.

Willy Tea Taylor on hellyyttävän mullanmakuinen farmari, jonka runnolliset tekstit ovat oiva parannuskeino korkeaan verenpaineeseen tai kiireiseen mielentilaan. Miinuspuolena voidaan todeta, että kovimmankin jampan kyynelkanavat voivat vahingossa puhdistua. Kyllä tämä saa karuimmankin rokkimörön suun hiljaiseksi...todella vaikuttavaa...

Bull Riders & Song Writers, 2011


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti