Sivut

tiistai 11. marraskuuta 2014

53. HORISONT

...jotenkin nämä kalapuikkosankarit viehättävät, varsinkin heidän musiikki. Jotenkin se vain kiehtoo. Tuplariffit paukkuvat ja myrskyisät rummut ujeltavat, välillä psykedeelistäkin sanomaa ja soitantaa ilmoille. Ja ennenkaikkea tyylikkäästi. Retrokamoilla painetaan menemään ja aikamoisen retromeininkillä herrat musiikkiaan vääntävät. Siinä on aina omat vaaransa, mutta onneksi näillä pitkäkarvaisilla uushipeillä homma toimii loistavasti.

Yllättäen Ruotsin Göteborgista tuleva karvalauma sai alkunsa vuonna 2004. Yhtyeen keulahahmo ja solisti Alex Söderberg, kitaristit Charlie Van Loo ja Kristofer Möller, basisti Mangus Delborg ja rumpali Pontus Jordania veivasivat musiikkiaan muutaman vuoden keikkaillen, kunnes vuonna 2009 ilmestyi bändin debyyttialbumi, Två Sidor Av Horisonten. Vuosien varrella yhtye on pamauttanut ilmoille myös kaksi muutakin albumia, Second Assault (2012) ja uusin Time Warriors (2013).

Yhtyeen kappaleissa yhdistyvät vanhat tutut ystävämme, hardrockblues ja 70-luvun progressiivinen sekoilu. Laulu loistaa, joskus todella korkealta, kitarat erottuvat edukseen ja basso ja rummut jytisee ukkosen lailla, maukasta ja kiehtovaa vääntöä. Bändi suoltaa levyillään muutamia ruotsinkielisiä kappaleita, mitkä ei menoa kyllä yhtään hidasta tai huononna, vaan tuo hieman eksoottisuutta albumikokonaisuuteen.

Yhtyeen tuotannosta kuuluu tietysti oman maan sankarien tykitystä, kuten Graveyard ja Witchcraft ja rajojen ulkopuolelta voidaan mainita vaikka Blue Cheer eli ei yhtyeen musiikki nyt niin kauhean omaperäistä tai ainutlaatuista ole, mutta ei sen tarvikkaan olla. Se riittää, jos musiikin alkaessa, jalat alkavat tamppauksen ja niska jäykistyy, päätä vatkatessa ja alkaa tehdä mieli olutta...ainakin minulle.

Ruotsalaisveijareiden ei tarvitse turhia kikkailla. Musiikki on perusvarmaa ja lähenee mukavasti jopa analogista tunnelmaa. Aikamatka jonnekkin kauas pois...olkaa hyvä...

Second Assault, levyltä Second Assault, 2012






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti