Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

36. BLACK PISTOL FIRE

...onhan siinä aina oma pieni riskinsä, jos bändissä heiluu vain kaksi ukkoa. Leimataan heti isojen starbojen plagioimiseta (White Stripes, Black Keys jne.) tai sitten yksinkertaisesti homma ei vaan toimi. Onneksi täältä meidän pikku pallolta löytyy hieman ei niin kuuluisia kaksihenkisiä rokettibändejä, joilla homma toimii luontevasti. Muutamia vuosia sitten tutustuin tähän kaksikkoon aivan sattumalta youtubehelvetin koukeroissa. Yhtyeen raaka ja järjettömän energinen musiikki vei hetikättelyssä mennessään.

Kanadan Torontosta kotoisin olevat lahjakkaat veijarit, kitaristi / laulaja Kevin McKeown ja rumpali Eric Owen pitävät kotipaikkaansa nykyään Yhdysvaltain Texasissa. Vuonna 2008 Austiniin muuttaneet velikullat alkoivat tosissaan veivaamaan omaa lättyään, mikä ilmestyikin vuonna 2009. Nimikkoalbumin soundissa yhdistyy mukavasti blues, southern rock ja joissain biiseissä jopa soul-musiikki. Pääosan musiikista vie kuitenkin yksinkertainen ja raaka rock n' roll.

Ensimmäisen levyn biisejä on voinut kuulla tv-sarjassa Son Of Anarchy ja muutamissa mainoksissa (täällä euroopan puolellakin). Yhtyeen ovelat tempon muutokset tuovat mukavasti vaihtelua biiseihin ja yhtyeen mieltymys jamitteluun kuuluu ja aistii hienosti albumilta. Oikein miellyttävää vääntöä. Hyvää päivitettyä sekametelisoppaa.

Bändi äänitti toisen albuminsa syksyllä 2011 Torontossa ja se ilmestyi levykauppoihin toukokuussa 2012 (Big Beat 59). Samoilla linjoilla jatkettiin. Kanadalainen rock n' roll duo sekoittelee musiikissaan edelleen eri aikakausia ja eri musiikkityylejä, joten soppa maistuu erinomaisen hyvältä.

Toivottavasti tämä soul-blues-roots-boogie-garage-southern rock duo jatkaa valitsemallaan tiellä, eikä muuta tyyliään ja ilostuttaa meitä rockin ystäviä vielä pitkään...

Trigger On My Fire, albumilta Black Pistol Fire, 2009



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti