Sivut

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

42. RUMJACKS

...irlantilaisesta kansanmusiikista vaikutteita ottavia yhtyeitä on maailma pullollaan. Esimerkiksi suuret nimet kuten Floggin Molly ja Dropkick Murphys ja legendaarinen The Pogues ovat useammille tuttuja. Australian Syndeystä tuleva kelttipoppoo ei ehkä vielä kuulu suurien nimien joukkoon, mutta on jo kovaa vauhtia ryntäämässä samoille apajille. Sen verran väkevästi yhtye tykittää sulosointujaan. Jostain syystä tämäntyyllinen musiikki mielyttää minua. Bändin iloinen ja energinen voiman-näyttö sai jalan tamppaamaan välittömästi ja käden hamuamaan Jameson pulloa.

Rumjacks sai siis alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2008. Kelttipunkkareilta on ilmestynyt muutama ep ja debyyttialbumi ilmestyi vuonna 2010, Gangs of New Holland. Bändi tuuttaa lyyristä punk- energiaansa laajoilla teemoilla, käyttäen musiikissaan perinteitä kunnioittaen banjoa, tinapilliä, mandoliinia, pianoa ja harmonikkaa, kitara ja rummut mölyävät kuitenkin riitävästi, ikäänkuin turvaamassa selustaa, joten ei huolta, kaikki on tasapainossa.  

Säännöllinen keikkailu Sydneyn ja Melbournen pahamaineisissa rokkikuppiloissa ja paikallisilla festivaaleilla toivat yhtyeelle laumoittain faneja. Bändin musiikkivideo "Irish Pub Song" ilmestyi youtube myllytykseen muutamia vuosia sitten ja sen seurauksena yhtyeen suosio kasvoi kasvamistaan kotimaassa. Yhtye pääsi pidemmille ja suuremmille keikkarundeille pitkin Australin itä-rannikkoa, joten kotimaa oli valloitettu. Nyt on siis muiden maiden vuoro ihastua tähän rytmiryhmään.

Vaikka perinteisen kansanmusiikin elinikäisten ystävien energinen folk-punk ei nyt hirveästi eroakkaan muista skenen suurista nimistä, niin ei väliä, sillä mahtuuhan tälle pallolle hyvää ja raikasta kelttimusiikkia soittavia bändejä lisääkin ja jos sekoitus humalaista raakaa tarinankerrontaa, katupunkin rehellisyyttä ja merimieslaulu- perinteitä kunnioitavaa kelttipunkkia olet vailla, tässä viskinhöyryistä sellaista...

Irish Pub Song, albumilta Gangs of New Holland, 2010



2 kommenttia:

  1. Tämähän vaikuttaa mielenkiintoselta blogi-idealta! Jään mielelläni seurailemaan niin tulee tutustuttua itselle uusiin bändeihin (: Pystyisikö tänne liittymään lukijaksi? En mielestäni löytänyt sitä mistä lukijaksi voisi liittyä.

    VastaaPoista
  2. Thänx, tervetuloa!! Tuollaistako kaipailit? (lukijat)

    VastaaPoista