Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

15. SLAYER

...palataan välillä muistelemaan hurjia nuoruusvuosiani. Tämä, nykyään jo trashmetalli-mammuttin maineeseen noussut, yhtye pisti aikoinaan joka jampan polvilumpiot pirstaleiksi. Sen verran kovaa oli yhtyeen sahaava riffittely ja tuplabasarin konekiväärimäinen pauke. Mielestäni voidaan hyvällä omalla tunnolla sanoa, että nämä sankarit aloittivat aivan uuden aikakauden koko musiikkihistoriassa eikä turhaan tätä bändiä pidetä kyseisen musiikkityylin pioneerina.

Yhtye perustettiin Los Angelesissa vuonna 1981. Muutaman pitkäsoiton jälkeen tuli se kaun odotettu todellinen ja lopullinen läpimurto, nyt jo klassikkoalbumeihin kuuluvalla, Reign in Blood levyllä 1986. Trash-hirmut ovat yhteensä tykittäneet ilmoille jo 11 albumia. Yhtye soitti alkuperäisessä kokoonpanossa, aina kitaristi Jeff Hannemanin surulliseen poismenoon asti. Rumpali Dave Lombardon muutamat hypähdykset muissa bändeissä ei ole koskaan olleet lopullisia. Paukkuttaja on aina palannut myöhemmin takaisin kannujen äreen. Basisti-laulaja Tom Araya, kitaristit Kerry King ja Jeff Hanneman  pysyivät aloillaan alusta lähtien (siis vuoteen 2013). Kohtalaisen harvinaista nykypäivinä.

Arayalla on paljon sanottavaa ja sanoma syljetään ulos kuin tykin suusta, sanoman ytimenä toimii usein sota, veri, tappaminen sekä kauhu ja näistä yhtye on tullut tunnetuksi aina alkuajoista lähtien. Pahimmin käkeen saavat aina uskovaiset. Se ei menoa haittaa, kun soitanta on julman timmiä ja erittäin rouhevaa. Kitaristit King ja Hanneman (nykyään paikkaajana toimineet Gary Holt, Exodus ja Pat O’Brien, Cannipal Corpse) runttaavat surutta menemään ja rumpali Lombardon taidoista ei varmaan tarvitse mainita mitään.

Tämä pitkän linjan trashmetalli-yhtye toimii itselleni kuin adrenaliiniruiske ja sellaista kaipaa aina silloin tällöin, vieläkin...


Raining Blood, albumilta Reign in Blood, 1986





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti