Sivut

lauantai 14. joulukuuta 2013

MUSIC FROM THE CROSSROADS



Vanhan legendan mukaan 1930-luvun Yhdysvalloissa muuan herra teki kohtalaisen radikaalin tempauksen moottoriteiden risteyksessä ja myi sielunsa paholaiselle. PUFF ja kuinka ollakkaan herra sai vastineeksi  taidon soittaa kitaraa erinomaisen taidokkaasti. Kyseessähän oli kuuluisa blues-jamppa nimeltään Robert Johnson. Herra siis sai armottoman soittotaidon, mutta vaihtokaupan kylkiäiseksi tuli hieman jotain muutakin.

Herralle tuli ällistyttävä tarve vaellella ympäri Missisipin suistoalueiden kaupunkeja, etsien sieltä naikkosia, jotka antaisivat hänelle yösijan, ruokaa, "lämpöä" ja tietysti viskiä, erittäin paljon viskiä. Naisia kaupungeista löytyi ja viskiä virtasi käsittämättömiä määriä. Lopulta tämän bluesjäpäkän kohtalona oli juuri nuo kavalat kylkiäiset. Robert Johnson kuoli juotuaan viskiä, jonka hänen silloisen rakastajansa mustasukkainen aviomies oli myrkyttänyt.

Valinta jonka Robert Jonhson teki mootoriteiden risteyksessä koitui hänen kohtalokseen. Ylenpalttinen vaeltelu katusoittajana, rietas ja viskinhuuruinen elämänmeno johti hänen ennenaikaiseen kuolemaan, mutta osasi hän kitaraa soittaa ja onneksi, kaikkien bluesdiggareiden iloksi, hän ehti muutaman kerran levyttämäänkin biisejään jälkipolville.

Miten tarina tähän blogiin liittyy ?


Niin, olemme kaikki olleet risteyksissä. Tehneet niissä omia kiperiä valintoja musiikin mullistavassa maailmassa. Mihin suuntaan lähdemme ja mihin olemme vuosien varrella lähteneet. Näitä valintoja tehdessämme, yritämme tietysti ennakoida, mikä olisi paras mahdollinen lopputulos musiikilliseen nautintoon. Aina valinnat eivät mene nappiin.


Jokaisella ihmisellä kolisee jos jonkinlaisia luurankoja stereoissaan. Onko syy ystävämme vihtahousun, joka joskus ohjaa, houkkuttelee ja johdattelee, ihan vain piruuttaan, ihmiset kauhean kuran suuntaan ja jälkeenpäin naureskelee partaansa, kun on jälleen kerran saanut höynäytettyä poloista räkänokkaa. Vai onko se vain omaa typeryyttä tai kenties molempia. Tiedä sitä sitten.

Mikä on sitten helpoin tapa päästä käsiksi hyvään ja nautinnolliseen musiikkielämykseen? Mihin suuntan sitä kannattaisi risteyksessä kääntyä vai kääntyäkkö laisinkaan. Vastaus on hyvin yksinkertainen. Ei ainakaan minkäänlaisia kauppoja kannata alkaa tekemään, pitää vain ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä suoraan sinne pelottavaan surmansuuhun, älä epäile, sinne vain. Siellä missä lämpötila nousee ja  liekit lepattavat korkeammalla kuin missään muualla, sieltä sen löydät. Miksi tehdä paholaisen kanssa kaupat, kun voit tutustua ja lopulta ystävystyä sen kanssa. Sieltähän sen löytää, paholaisen musiikin, tuon taianomaisen musiikin, joka tunnetaan myös nimeltä ROCK!

No niin, eiköhän tossa ollut tarpeeksi hölynpölyä!? Hyvät musiikin ystävät, tervetuloa Hellhallmusicin videotykitykseen. Tarkoituksena on valoittaa ja esitellä omia pikku valintoja, joita olen oman elämäni aikana tehnyt, videoiden muodossa. Muistellaan nuoruusvuosien kiistattomia sankareita, tutustutaan uusiin tuttavuuksiin ja katsotaan kaikkia mahdollista ja mahdotonta siltä väliltä. Luvassa on rokettirollia jokaiselta vuosikymmeneltä, aina 60-luvulta lähtien. Musiikkia monipuolisesti, piittaamatta musiikin-genrerajoista. Riittää kun bändillä on "cohonesia", "bålccia" tai jotain muuta vastaava, se riittää minulle. Discohumppaa ei blogistani tule olemaan, mutta tulette huomaamaan, että rokista on moneksi,on se sitten kovaa trashia tai kaunista folkia, skaala tulee olemaan todella laaja.

Musiikkia siis monipuolisesti, suurista rockjyristä aina pieniin tuntemattomiin autotallipumppuihin. Joillekkin tuttuja ja toisille taas tuntemattomia. Uusia tuttavuuksia, unohtamatta vanhoja klassikoita. Rock-musiikkia monipuolisesti, eikä missään nimessä liian vakavasti. Jotkut valinnat varmasti aiheuttavat, jopa itsessäni ihmetystä, mutta ei anneta sen häiritä. Yhteistä näillä kaikilla videoilla on kuitenkin se, että ne ovat jostain kumallisesta syystä kolahteneet aivojeni syövereihin lekan lailla.

Maailma on täynnä hyvää rockia, olkaamme siis avoimia ja pitäkäämme korvat höröllä, koska koskaan ei tiedä, milloin hyvä rock-musiikki yllättää salakavalasti kulman takaa...nyt plörinät sikseen ja alkakoon videotykitys...

Napit kaakkoon ja nautitaan hyvästä musiikista.


HELLHALLmusic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti