Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2013

33. STONERIDER

...jatketaan matkaa hieman tuntemattomamman (siis minulle) bändin seurassa. Vuonna 2007 perustettu Stonerider koostui alunperin neljästä yhdysvaltalaisesta rokkirokusta, jotka myös näyttävät ulkoisesti rokkirokuilta. Ja mikä tärkeintä, ulkoisen habituksen lisäksi, nämä jampat osaavat veivata sitä rokkia. Aikaisemmin rytmiryhmä työskenteli nimellä Fight Paris. Nimenvaihdon jälkeen alkoi julmettu työstäminen uutta albumia varten.

Atlantan Georgiasta tulevan bändin ensimmäinen julkaisu ilmestyi vuonna 2008 (Three Legs of Trouble). Kauhean omaperäiseksi ei bändin lättyä voi sanoa, mutta reippaalla otteella paiskottu 1970-luvun rymyrokki on erittäin tarttuvaa. Led Zeppeliinä, AC/DC:ä, hyppysellinen Jimi Hendrixä ja Lynyrd Skynyrdiä, vaikutteet ovat kovaa luokkaa. Mihinkään suuntaan Atlantan miehet eivät kuitenkaan kumarra liian syvään, vaan kappaleissa on kuultavissa selkeästi oma ominaismakunsa.

Persoonallisen laulaja Matt Tannerin äänestä huokuu se vanhan kunnon rockin paheellisuus ja kitaristi Neil Warrenin lähdettyä bändistä, laulaja hoitelee nykyään myös kitaristin tonttia. Nykyään siis triona toimivan bändin kappaleet ovat yksinkertaisuudessaan erittäin rullaavia ja meininki on tarpeeksi miehekästä. Pitkän tauon jälkeen yhtyeen toinen lätty ilmestyi vuonna 2012 (Fountains Left To Wake) ja sama meininki jatkui, kivenkovaa rokettirollia ja roppakaupalla asennetta.

Jos 1970-luvun rymyrock 2000-luvun mausteilla maistuu, eikä ylitarjonta puuduta, tässä mukavan muikea annos, suoraan etelän rokkikukoilta...ja niin, Hyvää Uutta Vuotta kaikille!!!

Juice Man, albumilta Three Legs of Trouble, 2008



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti