Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

16. RADIO MOSCOW

...muutamia vuosia sitten törmäsin orkesteriin, joka kuljetti minut oitis psykedeellisille tutkimusmatkalle ja mahtavalle sellaiselle. Bändin raaka blues-rock, sekottui tunnelmalliseen psykedeliaan ja välillä bändin soitannasta kuului stoner-rockin vaikutteita. Olin myyty.

Bändi perustettiin, laulaja ja multi-instrumentalisti Parker Griggsin toimesta, vuonna 2003 Amerikan Iowassa. Alkuaikoina Griggs hääri demoja kellarissaan yksin ja toivoi parasta. Vuosien päästä Black Keysin laulaja (D. Auerbach) sai yhden raakileen käsiinsä, innostui ja auttoi saamaan sopimuksen ANR:n kanssa. Nimikkodebyyttialbumi tuli ulos vuonna 2007.

Vaikka bändistä käytetäänkin joskus nimitystä "teho-trio" tai "blues-rock-trio, on Radio Moscow Griggsin hengentuote. Ensimmäisen levyn äänityksissä Griggs hoiti kaiken itse, lukuunottamatta kappaleiden bassovetoja. Yhtye on julkaissut nyt neljä täyspitkää albumia ja jokaisella levyllä on sama hurlumheimeininki. Griggs hoitaa kaiken muun itse, paitsi bassot. Tämä tietenkin aiheutti kohtalaisia ongelmia live-esiintymisiin, jonka seurauksena bändi onkin kierrättänyt rumpaleita keikoillaan. Levytys-sessioihin "ulkopuolisilla" rumpaleilla ei ole ollut asiaa.

Yhtyeen musiikissa leijailee vahvasti vanhan koulukunnan soundi, jossa tykitetään kokeellisia blues-riffejä, tulisia sooloja, mutaisia bassovetoja ja psykedeellisia rumpufillijä ja kyllä, erittäin mojovalla otteella. Tyylillisesti bändiä verrataan usein Hendrixiin, Creamiin, Blue Cheerin ja S.R. Vaughaniin, eikä suotta, yhtäläisyyksiä löytyy paljon. Loistavan henkeäsalpaavaa musiikkia, loistavilta muusikoilta...suosittelen lämpimästi...

Hold on Me, albumilta Brain Cycles, 2009



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti