Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

22. DEATH ANGEL

...yksi kovimmista nuoruusvuosieni thras-metallipumpuista sai tämänkin jampan innostumaan skeittauksesta, mutta ikävä kyllä vain hetken. Liian monet ja kivuliaat asfaltti-ihottumat ja taitojen puutteen vuoksi, päätin jättää hurjan skeittailu-urani, mutta onneksi sentään musiikki jäi. Bändin ensimmäinen levy teki unohtumattoman vaikutuksen, tällaisiin pikku räkänokkiin.

San Franciscolainen thrash metalli-yhtye perustettiin vuonna 1982. Kalifornialais-filippiiniläisen pumpun jäsenet olivat kaikki sukua toisilleen. Kun bändi julkaisi legendaarisen The Ultra-Violence-debyyttinsä vuonna 1987, bändin pojat olivat vasta murrosiän kynnyksellä. Näiden metallipäiden nuori ikä ei kuitenkaan menoa haitannut. Sen verran napakasti riffit napsahtivat ämyreistä ja niiden tahdissa kelpasi riehua. Levyllä mentiin tuhatta ja sataa, eikä meinattu. Yhtyeen soundi kuulosti mukiinmenevän alituotetulta. Esikoinen saikin kiitettäviä arvosteluja ympäri maailmaa ja tulevaisuus näytti lupaavalta. Jostain kumman syystä bändin taika alkoi himmentyä harmillisesti seuraavien levyjen aikana. Vuonna 1990 purkitettu Act III jäikin alkuperäiskokoonpanon viimeiseksi.

Takaisin bändi tuli 2000-luvun alkupuolella ja seuraava levy tupsahti ulos vuonna 2004 (The Art of Dying). Bändi on julkaissut kaiken kaikkiaan kuusi levyä ja uusin tekele (Rentless Retribution) ilmestyi 2010. Siis vanha sotaratsu jaksaa vieläkin. Tyyli on tietenkin hieman muuttunut vanhoista thrashmetal-ajoista, mutta niistäkin kuullaan pilkahduksia säännöllisin väliajoin.

The Ultra-Violence-levyyn on joskus mukava palata ja ihmetellä nuorten kollien tykitystä. Tässä levyssä on sitä jotain nostalgiaa. Jätetään skeittihommat niille, jotka sen osaavat ja me muut, nautitaan me pienestä nostalgiatripistä...

Voracious Souls, albumilta The Ultra-Violence, 1987


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti