Sivut

lauantai 14. joulukuuta 2013

2. MUSTASCH

...Ruotsin Göteborgista tulevat viiksiveijarit junttasivat rokkiriffinsä mieleeni nimikkolevyllään joskus vuonna 2009. Levyjä yhtye oli tosin jo siihen mennessä tehnyt neljän studioalbumin verran. Jostain syystä aiemmat levyt eivät olleet eksyneet soittimeni perukoille. Parempi myöhään kuin ei laisinkaan. Tutustuminen alkoi siis levyltä Mustasch.Tulihan siinä täydellinen "jalat pois alta" efekti. Murhaavaa menoa aina basarin ensipolkaisusta lähtien. Meininki oli tuhtia ja rokki jyskytti loppuun asti.

Vuonna 1998 perustettu yhtye koostui edesmenneen punk-yhtyeen (Grindstonen) ympärille. Demojen tekemisen ohella, bändi keikkaili ilmeisesti mielettömästi ja sitä kautta alkoi saada kovaa suosiota naapurimaassamme. Göteborgin seudulla mursunaamat tunnettiinkin erittäin kovana keikkabändinä, vaikka yhtye ei ollut tehnyt ainuttakaan levyä. Siihenkin tuli muutos vuonna 2002, kun ensimmäinen lätty (Above All) tuli  uunista ulos.

Yhteensä jo kuusi levyä tehnyt ruotsalaisretkue osaa hommansa. Jokaiselta levyltä löytyy hidasta ja nopeaa, junttavaa ja rauhallisempaa. Simppeleissä junttaralleissakin paistaa läpi se helvetillinen rokkaavuus, johonka nykypäivänä kovinkaan moni ei suoriudu. Omalta kohdaltani nimikkolevy toimii kokonaisuudessaan silti parhaiten. " Rock Göteborg Rock!!

Bändin ulkoisesta hapituksesta on vielä mainittava, että katu-uskottavauuttakin löytyy laulaja-kitaristi Ralf Gyllenhammarin osalta, sen verran vakuuttavat ovat hänen kalapuikot ja pulsarit, hieno mies, hieno bändi...

Mine, albumilta Mustasch, 2009


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti