Sivut

lauantai 21. joulukuuta 2013

26. ARTIMUS PYLEDRIVER

...mitä ihmettä, onko AC/DC:n Brian Johnson tippunut vanhaan viskitynnyriin. Laulaen tulikivenkatkuisia lauluja ja samalla yrittäen kiireisesti hörpätä tynnyriä tyhjäksi. Ei ihan, mutta lähelle mennään. Nyt on pakko laittaa pienimuotoinen videopläjäys, southern rokkia ja stoneria sekoittavaa punaniskamättöä.

Kohtalaisen tuntemattomaksi jäänyt monsteriautopoppoo perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2001, Atlantan Georgiassa. Bändi murjoi raskaita riffejä rekkalasteittain ja ylinopeutta ajettiin surutta. Vielä kun yhtyeen laulaja (Dave Slocum) kuullosti hieman AC/DC:n Brian Johnsonille, oli pakko bändiin hieman tutustua.

Yhtye julkaisi historiansa aikana ainoastaan yhden täysipitkän levyn (Artimus Pyledriver, 2005). Levy kuulostaa kokonaisuudessaan hyvin pitkälti tyypilliseltä Etelänpoikien metallirokilta. Vauhtia riittää ja kitarat paukuttavat heikommat henkihieväriin. Tervettä punaniskaisuutta, viskin polttamaa räkäisyyttä ja sekoitus raakaa stoneria, siinä tämän tammitynnyrin raaka-aineet.

Jenkkilän Kaakkois-kulmissa bändi nautti ilmeisesti jonkinlaista suosiota, mutta suurempaa huomiota yhtye ei tullut koskaan saamaan. Yhtyeen jäsenet päättivätkin vuonna 2007 pistää pillit pussiin ja jatkaa uriaan muissa bändeissä. Laulaja Dave Slocum ja kitaristi Kevin Bond menivät Red River Revival orkesteriin ja toinen kitaristi Jimmy Hall ja basisti Micheal Faulkner menivät Bigfoot nimiseen pumppuun.

Eihän bändi nyt  mihinkään suurten nimien joukkoon ole päässyt, mutta ei se mitään. Välillä on vain mukavaa hypätä monsteriautoon kyytiin ja huutaa vastaatulijoille terveiset Etelästä...

Swamp Devil, albumilta Artimus Pyledriver, 2005



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti