Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

20. WOLF PEOPLE

...pesue karvaisia idiootteja, jotka yrittävät soittaa rockmusiikkia niin hyvin kuin osaavat, siinä yhtyeen kuvaus itsestään. Pelkästään yritykseksi yhtyeen soitanta ei todellakaan jää. Käsittämättömän rautaista vääntöä, ei välttämättä helpointa sellaista, mutta niin antoisaa. Bändin pölyisen maaginen soitto kunnioittaa menneiden aikoijen tykitystä, suoraan nostalgiselta 70-luvulta. Turhaan ei yhtyettä ole verrattu sellaiseen pikkutekijään kuin Jethro Tull ja nimenomaan Jethro Tullin alkuaikojen temmellykseen. Välillä jopa hieman outoudenkin puolelle menevät kokeelliset  kappaleet, saavat tavallisen jampan epäröimään ja kysymään itseltään, kuuntelenko nyt tosiaan nykypäivän bändiä? Jep...kyllä...huikeaa.

Etelä-Englannista tuleva Wolf People perustettiin vuonna 2006 Lontoossa. Karvakuonot olivat ensimmäinen brittiläinen bändi, joka allekirjoitti sopimuksen levy-yhtiö Jagjaguvarin kanssa. Yhtye on julkaisut kome albumia (Tidings, 2009 ja Steeple, 2010) ja uusin tulokas julkaistiin 2013 keväällä (Fain). Tämä nelihenkinen karvaklaani sekoittelee sopassaan 70-luvun folkia ja progea, bluesia ja tietysti kunnon vahnan-ajan hardrokkia.

Täytyy antaa myös plussat yhtyeen rumpali Tom Wattille, suomalaisen musiikin diggailusta. Herra seurustelee ilmeisesti suomalaisen naisen kanssa ja on sitä kautta tutustunut myös suomalaiseen musiikkiin, yllättäen 70-luvun sellaiseen. Herra esitteleekin bändin kotisivuilla, omia mixattuja versioita suomalaisista taitureista (Tasavallan Presidentti, Mr. Madman, Jukka Hauru, Paroni Paakkunainen ja muutamia muita "härörokin" esittäjiä). Tsekatkaa ihmeessä.

Jos Susilauman musiikki temmeltää 70-luvun pelikentillä, niin ei yhtyeen musiikkivideotkaan kovin kaukana niistä ympyröistä ole...vielä kerran...huikeaa...

Tiny Circle, albumilta Steeple, 2010


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti