Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

18. UNDERSCHOOL ELEMENT

...jos Venäjän musiikkitarjonta on minulle kuin avaruuden musta-aukko, niin ei tämä helpotu tälläkään kertaa. Enpä ole elämäni aikana hirveästi kuunnellut tämän maan rokkitarjontaa, ainakaan tietoisesti. Olenkohan kuunnellut joskus Krokusta, en tiedä/muista, enkä ole edes varma, että onko Krokus kyseisestä maasta. Käväistään siis pikaisesti käkikellomaassa, josta luultavasti myös löytyy hyvää tarjontaa, kunhan ne vain jostain löytäisi. Muutamia vuosia sitten näin sattumalla videon, jossa bändi laulaa lurautti Sepulturan Roots Bloody Rootsin akustisena ja sen verran hienosti, että pitihän bändiin tutusta enemmänkin. Sveitsiin vie siis tiemme.

Underschool Element on siis sveitsiläinen rokettirolli porukka, joka perustettiin vuonna 2000. Yhtyeen jäsenet ovat varsinaisia virtuooseja ja sen myös kuulee, bändin albumit pursuilevat äärettömän vakuuttavaa soitantaa ja fuusiomytykkä on mitä parhainta. Bändi yhdistelee musiikissaan rokkia, metallia ja funkia. Nämä viisi muusikkoa tarjoaa energistä, pirteää ja välillä hulluuden raijoille vedettyä rohkeaa käkikellorokkia, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Ensimmäisen levyn (Rien de Plus, 2004) jälkeen bändi sai valtaisaa suosiota, lähinnä kotimaassaan, mutta jostain syystä myös Etetlä-Amerikassa ja siellä lähinnä Brasiliassa. Yhtyeellä on kolme pitkäsoittoa ja viimeisin (Live Acoustic, 2009) jäi bändin viimeiseksi.

Yhtye piti vuoden 2012 syksyllä jäähyväiskonsertin ja siihen ilmeisesti loppui tämän linkkuveitsiporukan rock n' roll taival ja se on sääli, olisihan näitä jannuja kuunnellut mielellään tulevaisuudessakin. Otetaanpa vanhat linkkarimme esiin, kiillotetaan kaikenmaailman kopioRolexit ja uppoudutaan vielä Underschool Elementin maailmaan...

Psalmatic, 2005



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti