Sivut

lauantai 28. joulukuuta 2013

29. THE TOOBES

...joulu se jo jolkotteli matkoihinsa ja jätti turvonneet ihmiset sohvilleen, joo joo...toivottavasti kaikilla oli mahtava joulu!!! Täälläpäin Suomea ei lunta ole maassa, mutta tuulta on riittänyt, jopa pienoista myrskyä ollut havaittavissa. Myrskystä puheen ollen...

...tässä myrskyisä varoitus Valko-Venäjältä. Tämä kovassa nosteessa oleva dymaaninen trio kolkuttelee pian muitakin kuulijoita, kuin Itä-Euroopan musadiggareita. Miksipä ei, bändin energisen voimakas garage-rokki kuulostaa erittäin vakuuttavalta. Oikein mukiinmenevä löytö.

Kolmen nuoren miehen perustama ryhmärämä sai alkunsa vuonna 2007 Valko-Venäjän Minskissä. Rumpujen paukuttelun ohella Stas Lomakin hoitelee lauluosuudet, kitarapuolen Konstantin Pyzhov ja bassoa läpsyttelee Stas Murashko. Rytmitrio yhdistelee keittoonsa räjähtävää rokkia, ristiriitaista bluesia ja aika ajoin funkista tuttuja kiekuroita. Räkäinen ja yksinkertainen soundi pistää väkisinkin jalat vispaamaan ja pään nyökyttelemään hyväksyttävästi. Yhtye on saanut vaikutteita White Stripesiltä, MC5:lta ja Jon Spencer Blues Explosionilta ja omien sanojen mukaan myös ihannoi näitä.

Bändin debyytialbumi ilmestyi vuonna 2009 (Hello). Lätty voitti kotimaassaan lukuisia palkintoja, kriitokot ylistivät ja yhtye sai paljon faneja, myös naapurimaista. Esikoisen kautta isommatkin areenat alkoi tulla tutuksi ja lyhyen uransa aikana bändi onkin päässyt jo lämppäämään mm. Deep Purplea ja Franz Ferdinania. Yhtyeen toisella levyllä (My Generation, 2011) jatkettiin samoilla linjoilla kuin ensimmäisellä levyllä. Äänekästä ja rytmikästä rokettirollia ja siihen ripaus kapinahenkisyyttä, erittäin maukasta. Keikkailu ympäri Itä-Eurooppaa on alkanut tuottaa tulosta muuallakin Euroopassa. Yhtyeen tulevan albumin tuottaa nimittäin brittiläinen tuottajavelho Tricky. Alkaako yhtyeen maailmanvalloitus sittenkin sumusaarilta?

Aikaa pojilla on, sillä pumpun kaikki jäsenet ovat himpun verran yli 20-vuotiaita, joten maan garage-rockin sensaatiosta kuullaan vielä tulevaisuudessa...no ainakin toivottavasti...

What Do You Want, albumilta Hello, 2009



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti