Sivut

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

27. BLACK RAINBOWS

...saapasmaan rytmitrio sekoittelee pölyiseen aavikkorokkiinsa psykedeelisen makuista nektaria, joten nyt ei yritetä keksiä pyörää uudelleen. Bändi kunnioittaa ja vaalii uskollisuuttaan klassisille stonerjärkäleille, kuten Kyuss ja Fu Manchu. Jokin tässä kuitenkin kolahti. Erinomaisia koukkuja jakeleva ryhmä käyttää polttoaineenaan ensiluokkaista rakettipolttoainetta ja meno on sen mukaisesti mukavan vauhdikasta. Joskus näitä vain tupsahtaa eteen ja hyvä niin. Oikein mielyttävä tuttavuus.

Ilmeisesti vitsinä ja pelkkänä hauskanpidon merkeissä alkunsa saanut Italialaistrio perustettiin vuonna 2005 Roomassa. Jo alkuvaiheessa, laulaja-kitaristi Gabriele Fiori, rumpali Daniele Conti ja basisti Marco De Masi, huomasivat homman toimivan sen verran laadukkaasti, että alkoivat suunnittelemaan levyn tekoa. 

Ensimmäinen levy tulikin kauppoihin vuonna 2007 (Twilight in the Desert). Ensilevyltä lähtien, bändi on kuulostanut 70-luvun Black Sabbathilta ja MC5:lta, mutta bändi suodattaa nämä esikuvansa toisiin, hieman uudempiin, esikuviinsa nerokkaalla tavalla ja murjoo trionsa suoraan aavikon dyynejä päin. Toisella levyllään (Camina Diablo, 2010) ja yhtyeen tuoreimmalla lätyllä (Supermothafuzzalicious, 2011) homma toimii samalla kaavalla, kuin debyyttialbumi, pölyistä on, mutta ei liian. Suurta kansainvälistä suosiota bändi ei ole, ainakaan vielä, saanut, mutta omissa piireissään sitä on jo alkanut tulla. Yhtye on tehnyt yhteiskeikkoja ihan kovienkin pölyjengien kanssa (Nebula, Karma to Burn, Fatso Jetson, Witchcraft, Los Natas, MC5 ym.)

Tämä hyvin öljytty stonerkone pistää kyllä hymyilyttämään. Harvoin bändi pitäytyy näin uskollisesti vanhoissa perinteissä (posiitiivisessa mielessä), mutta tällä kertaa homma näyttää (kuulostaa) toimivan mallikkaasti ja meininki on todella asiallista. Ei muuta kun peukut ylös näille saapasmaan sankareille...

Behind the Line, albumilta Supermothafuzzalicious, 2011



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti