Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

17. STONE COLD BOYS

...huomasin blogiani selaillesani, että olen pyörinyt ja sählännyt lähinnä näiden tuttujen maiden bändien kimpussa.  Joten otetaan nyt hieman muidenkin maiden pumppuja käsittelyyn. Osataanhan sitä muuallakin. Suunnataan matkamme vasemmelle eli hämyiselle Venäjälle. Äiti-Venäjän musiikkitarjonta on minulle kuin avaruuden musta-aukko, tiedän että siellä se jossain on, mutta ei siitä muuta oikein tiedä, saman asian voisi kiteyttää Venäjän musiikkitarjonnasta. Se on kuitenkin varmaa, että rakkaasta itä-naapuristamme, kovia rokkipumppuja, löytyy, mutta harvoin sellainen tarjottimella, kuolaavan rokkidiggarin, eteen tuodaan. Joskus onni on myötä ja tarjottimella tarjotaan nyt uutta ja mielenkiintoista, tällä kertaa Venäjärokkia.

Stone Gold Boys on siis venäläinen bändi, suoraan Moskovasta. Yhtye perustettiin vuonna 2007. Bändi kuului ensimmäisiin stoner-rockin aaltoihin Venäjällä, Cactus Jumperin ja Evil Kosmonautin ohella. Mutta tämä poppoo on paljon muutakin kuin raskasta, hiekanmakuista stoneria. Bändin sulatusuunin pullissa käytetään mausteena stonerin lisäksi grungea, bluesia, hardcorea ja jopa jazzia. Biisit ovat kaikki erillaisia keskenään, mutta niiden juuret löytyvät kyllä stoner-rockin pölyisestä aavikosta. Karkeaa huumoria, jykeviä riffejä, psykedeellisiä matkoja ja tonnikaupalla itseironiaa, eikös siitä ole hyvät pullat tehty?

Yhtye julkaisi ensimmäisen albumin vuonna 2009, Just a Fish ja vuonna 2010 EP:n, Fuss for the Housewives. Levyt saivatkin myönteisiä arvosteluja Venäjällä, mutta kansainvälinen läpimurto odottaa vielä. Tulisiko lopullinen läpimurto vuonna 2012 syksyllä julkaistulla Tango Supreme-levyllä...minusta se olisi oikein "harasoo"...

Just a Fish, albumilta Just a Fish, 2009









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti