Sivut

lauantai 14. joulukuuta 2013

3. CLUTCH

...kyllä kyllä. Röörit puhdistuu, ärhäkkäällä meininkillä, koko kropasta. Metallipainotteinen rokkiryhmä sai jalan vipattamaan salamana. Yhtyeen pienet blues-vivahteet nosti nautintoa entuudestaan vielä korkeammalle. Hyvää meininkiä. Ensimmäinen tuttavavuus oli vuonna 2007 ilmestenyt From Beale Street to Oblivion-levy.

Tämä Yhdysvaltalainen bändi perustettiin vuonna 1991. Yhtyeen musiikkia ollaan kuvattu metalli ja blues-vaikutteiseksi rokiksi, mutta kyllähän bändin tuotannosta paistaa kovasti stoner- ja jopa funk- ja punkmusiikki. Ensimmäinen lätty tuli vuonna 1993, jonka jälkeen uusia levyjä on tullut muutaman vuoden välein. Bändi on alusta alkaen tullut tunnetuksi genrerajojen rikkomisesta ja niiden venyttämisestä äärimmilleen. Kuitenkin niin, että kaiken alku ja juuri on blues-musiikki, mistä kaikki bändin visiot saavat alkunsa, ainakin yhtyeen omien sanojen mukaan.

Bändi on siis tehnyt vuosien varrella kymmenen studiolättyä (uusin 2013) ja siihen kaupanpäälle kasa live- ja kokoelmalevyjä. Yhtyeen uran aikana kappalaiden sanoitukset ovat muuttuneet, alkuaikojen hieman vihaisesta ja totisesta tyylistä, älykkäisiin sanaleikkeihin ja huumooriin. Musiikkityyli kuitenkin vyöryy edeleen, raivokkaasti stonerbluesfunkpunkrokki-akselilla ja toivottavasti vielä pitkään...mahtavuutta...

Electric Worry, From Beale Street to oblivion, 2007




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti